keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Mein Esko


Postaus Eskosta, vihdoin! :)
Aika kuluu noppiaan ja Esko kasvaa vähintään yhtä nopeasti.


Esko on siis nyt 7kk vanha englanninbulldog. Esko saapui perheeseemme 7.6.13, ja valoitti meidän jokaisen sydämmen heti alusta. Eskon muutto seinäjoelta tänne Luvialle sujui melko vaivattomasti. Pentu nukkui koko auto matkan ja oli hyvinkin tyytyvinen oloonsa. Kuvassa Esko on juuri päässyt uuteen kotiinsa.

Moni kysyy miten ihmeessä Eskosta tuli Esko? No Eskosta tuli Esko koska, isän ja Aapon mielestä nimi sopi kuin nenä päähän. Muita vaihtojakin oli kuten Reino (Reino tossujen mukaan) ja Paavo. Eskosta kuitenkin sitten vaan tuli Esko. Kasvattajilla ei ollut mitään ns. omaa nimeä, joka pennulla olisi ollut valmiina.

Esko on kovin rauhallinen ja ihmisläheinen. Aina yhtä innostunut, tosin naaman perusilme on aina: "Oot sä nyt iha tosissas" Esko osoittaa mieltään melko paljon kun siihen vaan hiukankin on aiheitta. Usein kengät saa kyytiä kun tyyppi ottaa nokkiinsa.Eskon vieraskoreus on pelkää hämäystä oikeasti, tyyppi saa melkoisen kaaoksen aikaan kun siihen vaan on mahdollisuus. Yleensä vahingot ovat olleet pieniä, vaikka Esko popsiikin melko hyvin kaiken poskeensa. Ikimuistoisempina varmaan jalkarasvan korkki ja muutama äitin huonekasvi.

Sairauksiltakaan ei pennun kanssa olla vältytty, nimittäine Eskon silmissä on ns. kirsikkasilmä. Vaiva on yleinen rodulla eikä juurikaan vaivaa koiraa, ainoastaan silmät ovat rivot. Kerran silmät on jo leikattu, mutta vaiva iski uudestaan. Nyt pohditaankin mitäs niille sitten tehtäisiin.Esko niin kuin kaikki muutkin englanninbulldogit on todella rauhallinen nautiskelija. Välillä se viiru iskee, mutta kestää sen kaksi minuuttia ja hetken päästä hauva nukkuukin jo jossain. Lenkkeily on helppoa, sillä pentuaikana yli kilometrin lenkkiä ei juurikaan saa tehdä, sillä koiran lonkat kehittyvät hitaasti ja useille tämän rodun koirille tulee lonkkavaivoja.
Kaiken kaikkiaan Esko on kiltti pentu, joka toisinaan keksii mitä oudoimpia tempuaksia mutta eipähän käy aika pitkäksi! :)

Sellasta Eskosta!:) Jossain kohtaan voisin tehdä postausta Eskon päivästä! :) ja kysyä saa! :)

- Neenu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti